Sokan talán nem is gondolják, milyen sok rejtett veszélyt hordozhat a család kedvenc levesének receptje - Mindmegette.hu.


Nem sok olyan étel létezik, amely annyira népszerű lenne, mint a csirkehúsleves, a vasárnapi ebédek igazi sztárja. Azonban a legújabb kutatások arra hívják fel a figyelmet, hogy ez a hagyományos fogás bizonyos esetekben egészségügyi kockázatokat rejthet magában.

A csirkehúslevesben rejlő problémák nem önmagában a leves összetevőiben, hanem a húsipar jelenlegi működésében és a mindennapi főzési szokásokban keresendők. Sokan automatikusan követik ezeket a hagyományokat, anélkül hogy tudatában lennének a lehetséges hatásoknak, amelyek ezekkel a választásokkal járhatnak.

Évtizedek óta a húsleves a megfázás egyik legmegbízhatóbb otthoni gyógymódjaként szerepelt a köztudatban, szinte varázslatos gyógyító hatású elixírként. Azonban az idők változásával a helyzet is megváltozott. Ma már tudjuk, hogy a csirkehúsleves nemcsak ízletes, hanem potenciálisan veszélyes is lehet. A probléma nem a klasszikus receptben rejlik, hanem abban, hogy a hús előállítása során, a nagyüzemi baromfitartás gyakorlatának következtében, antibiotikumok és növekedési hormonok kerülhetnek a tányérunkra.

Egyes kutatások arra figyelmeztetnek, hogy főzés közben ezek a káros anyagok jelentős arányban kerülnek a levesbe - hívja fel a figyelmet a cseh Restaurace Pasticka étterem szakmai blogja.

Related posts