Semmi sem az, aminek első pillantásra tűnik! Tóth Vera férje megosztotta tapasztalatait a mélyrepülésekről.
2024 vége felé Pauli Zoltán, a Palkonyha tulajdonosa és Tóth Vera férje, összegezte az elmúlt év tapasztalatait. A közösségi oldalukon megosztott bejegyzésében elárulta, hogy bár a tavalyi pesszimista várakozásait valamelyest felülmúlta az év, a vendéglátás helyzete továbbra is kritikus vidéken.
Sajnos hiába hallom folyamatosan, hogy a turizmus jelenleg rekordmagasságokban szárnyal (köszönhetően az NTAK rendszernek), mi vidéken egyáltalán nem tapasztaljuk ezt. Sőt, úgy tűnik, hogy a vendéglátás soha nem látott mélyrepülésben van. Ugyanazért a forgalomért háromszor annyit kell dolgoznunk, mint korábban. Az alapanyagok ára az egekben, a rezsiköltségek szintén nem csökkentek, és a vendégek száma gyakorlatilag feleződött.
Zoltán megfigyelése szerint a vendéglátóipar képviselői komoly nehézségekkel küzdenek. Az alapanyagok ára és a rezsiköltségek folyamatos növekedése mellett a vendégforgalom drámaian csökkent. Elmondása szerint most már háromszor annyi munkát kell belefektetniük ugyanabba az eredménybe, mint korábban. Ennek ellenére néhány lényeges fejlesztést sikerült megvalósítaniuk.
"Még bőven lenne mit mondanom, de nem az a célom, hogy siránkozzak. Hiszen végre sikerült megvalósítanunk néhány régóta vágyott fejlesztést" - hangsúlyozta.
A kihívások ellenére Pauli Zoltán eltökélten halad előre, és új célokat tűzött ki a következő évre. Ahogy fogalmazott, 2025-ben a fenntarthatóságra kívánják helyezni a fókuszt. "Még mindig vannak terveink a kertben és a konyhában, de az elkövetkező évek nem a nagyszabású álmodozások időszaka lesz. Inkább arra összpontosítunk, hogy megőrizzük mindazt, amit eddig felépítettünk, és tisztában vagyunk vele, hogy ez nem lesz könnyű feladat" - emelte ki.
Az év kihívásai ellenére Zoltán és csapata lelkesen fekteti energiáit a vendéglátás megújításába, ügyelve arra, hogy rugalmasan reagáljanak a folyamatosan átalakuló gazdasági környezetre.