Ez igazán lenyűgöző! Kembe Sorel legújabb alkotása valóban figyelemre méltó!
Mi lesz ebből? Robert Fico megfenyegette Ukrajnát: "Ha szükséges, viszontválaszt adunk"
Nemrég újabb fába vágta a fejszéjét. A színész régóta a tengeri herkentyűk nagy rajongója, nyár óta azonban immár egy vállalkozás keretében igyekszik népszerűsíteni a tenger gyümölcseit, legfőképp az osztrigát.
Száz ember közül hatvanan még sosem kóstolták az osztrigát, és én elhatároztam, hogy ezen változtatni fogok. Küldetésem, hogy népszerűsítsem az egészséges táplálkozást, különös figyelmet szentelve a tenger gyümölcseinek, amelyek közül az osztriga kiemelkedő helyet foglal el. Éppen ezért csatlakoztam Szabó Péter séf vállalkozásához, aki a tenger specialista. Programunk nem csupán kóstolóval szolgál, hanem egy mesterkurzussal is gazdagítjuk az élményt, amely során az érdeklődők mélyebb betekintést nyerhetnek a tenger gyümölcseinek világába.
- mesélte a Blikknek Kembe Sorel, akinek noha jelenleg épp szünetel a podcastje, hosszú távon nem tervezi, hogy végleg felhagy vele.
Valóban sok mindent kipróbáltam az életem során, de sosem azért álltam le valamivel, mert kételkedtem volna a lehetőségeimben, hanem mert úgy éreztem, nem tudok tovább fejlődni. A vállalkozásunkban számos izgalmas kihívás vár ránk, hiszen a halfélék fogyasztása terén jelentős lemaradásban vagyunk az európai átlaghoz képest. Most pedig örömmel veszek részt ennek a népszerűsítésében. A podcastemet sem tervezem leállítani, tervek szerint januártól folytatom, és ha minden jól alakul, már a saját stúdiómban dolgozhatok. Emellett online meséket is olvasok a gyerekeknek, és örömmel mondhatom, hogy a 11 éves kislányom, Katja is csatlakozott hozzám ebben a kreatív tevékenységben. Sőt, azt is elmondhatom, hogy Katja a sport világában is az én nyomdokaimat követi.
Hosszú ideig a vízben élt, de nemrégiben felfedezte a vívás világát. Soha nem akartam rákényszeríteni, de boldog vagyok, hogy rátalált erre a szenvedélyre.
A színész abban reménykedik, hogy osztrigakóstoltatóként végzett tevékenysége által egyre több emberhez eljuttathatja a tengeri ételek iránti szenvedélyt, valamint azok jótékony hatásait.
- Számos tévhit él sokakban, például az, hogy nem kell megrágni, vagy hogy csak citrommal lehet fogyasztani. Ezek a kóstolások hasonlóak a borkóstolókhoz, ahol a könnyű fehérboroktól haladnak a testesebb vörösborokig: bemutatjuk az osztriga fajtákat, amelyeknek más-más az íze is, hisz nem mindegy, milyen vízből származnak. De azt is bemutatjuk, hogy a citrom helyett tabascóval vagy épp pezsgővel leöntve is remekül fogyaszthatóak, vagy hogy mennyire jól passzol mellé egy pohárka szaké - részletezte Sorel, akinek a közeli tervei között szerepel egy osztriga sommelier üzlet nyitása is.