Fedezd fel a gasztronómiai csodák világát - csatlakozz a versenyhez, ahol a legkreatívabb ízek és egyedi fogások kerülnek reflektorfénybe! Te is kipróbálod a tehetséged?

A NAK tájékoztatása szerint június 6-ig van lehetőség a rangos díjra való nevezésre.
Újra lehetőség adódik arra, hogy a hazai gasztronómiai kiválóságok megmutassák tudásukat: idén ismét megrendezésre kerül a SAKURA-díj átadása, amely a vendégélmény kiemelkedő színvonalát hivatott ünnepelni. A jelöléseket június 6-ig várják, míg az ünnepélyes díjátadó gála június 27-én, a festői szépségű Nagykörű településén valósul meg.
A 2024-ben létrejött elismerés a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) és a Toyota Sakura együttműködésének eredménye. Ennek a kezdeményezésnek nem csupán az a célja, hogy kiemelje a legjobban teljesítő éttermeket, szálláshelyeket és termelőket, hanem hogy egy dinamikus közösségi platformot alakítson ki, ahol a kiválóság képviselői még szorosabb kapcsolatba léphetnek egymással, és megoszthatják tapasztalataikat, tudásukat.
A díj szellemisége a japán vendéglátás omotenashi filozófiáján alapul, amely a vendégek iránti, minden apró részletre kiterjedő figyelmességet jelenti, túlmutatva a megszokott elvárásokon. Ezen értékek képviseletében a legkiemelkedőbbek kerülnek elismerésre, akik vendégeik számára igazán felejthetetlen élményeket teremtenek.
A díj odaítélésének fontos szempontja a helyi alapanyagok használata is. Ez nemcsak a hazai gazdaság támogatása miatt lényeges, hanem a frissesség, a minőség és a fenntarthatóság szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír.
A díjátadó ünnepséget a Toyota Sakura és a SVÉT közösen szervezi, szoros együttműködésben a Kislépték Egyesülettel, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK), valamint a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Vidék- és Térségfejlesztési Támogató Egységével.
Nevezni ezen a linken lehet: https://forms.gle/g3p27hRFPXM8s4qc6
Képforrás: illusztráció/Pixabay