Íme, hogyan lehet elkerülni, hogy a cseresznye kukacos legyen:

Igazán frusztráló, amikor a kertünkben végre megérik a cseresznye, de ahelyett, hogy az édes ízeket élvezhetnénk, a gyümölcsök belseje tele van kukacokkal. Az ember csak vágyik arra, hogy a friss, lédús cseresznyét falatozza, de a valóság sajnos gyakran csalódást okoz.
Persze ez nemcsak kellemetlen, de a felhasználást is megnehezíti: kukacos cseresznyéből nem igazán lehet jó befőttet készíteni. Sok háziasszony számára ez komoly fejtörést okoz, és gyakran megoszlanak a vélemények arról, mit is kell tenni a kukacos gyümölccsel.
A Mindmegette.hu ajánlása alapján az első lépés, hogy egy nagyobb tálba vagy lavórba annyi hideg vizet öntsünk, hogy éppen ellepje a cseresznyéket. Ha van rá lehetőségünk, érdemes néhány jégkockát is hozzáadni, hogy a víz még hűvösebb legyen. Ezt követően keverjünk bele egy-két evőkanál ecetet, amely nemcsak a kukacok eltávolításában segít, hanem a gyümölcs frissességének megőrzésében is kulcsszerepet játszik.
A cseresznyét ezután helyezzük egy jeges vízzel teli edénybe, és hagyjuk benne legalább egy-két órán át. Az ecet és a hideg víz kombinációjának köszönhetően a gyümölcsben rejtőzködő kukacok a víz felszínén fognak megjelenni, így egyszerűen eltávolíthatjuk őket.
Végül a cseresznyét alaposan megmossuk, és máris felhasználhatjuk: lehet befőzni vagy egyszerűen frissen fogyasztani.