Ezek a magyar sajtok a világ legjobbjai között tündökölnek.
A Portugáliában zajló World Cheese Awards esemény igazi magyar éremesőt hozott! A hazai kisüzemi és kézműves sajtkészítők kiemelkedően teljesítettek, hiszen összesen 2 arany, 9 ezüst és 8 bronz minősítést zsebeltek be. Ez a siker nemcsak a sajtkészítők tehetségét tükrözi, hanem a magyar sajtkultúra gazdagságát és sokszínűségét is.
Idén a portugál Viseu városában zajlott le a világ legkiemelkedőbb sajtversenye, a World Cheese Awards. A rendezvényre 47 ország 4786 sajtja nevezett, amelyeket 240 zsűritag értékelt 40 különféle országból. A zsűri tagjai között megtalálhatóak voltak sajtszakértők, technológusok, sajtbírák, kereskedők, gasztronómiai újságírók és neves szakácsok is. A verseny végén a 12 döntős közül a portugál Quinta do Pomar sajtműhely Queijo de Ovelha Amanteigado sajtját választották meg az év sajtkülönlegességének. Ez a lágy juhsajt nyerstejből és növényi oltóval készül, és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tudósítása szerint méltán nyerte el a zsűri tetszését.