Hozzávalók: Borsikafüves oldalas, ínycsiklandó sült káposztával és friss paradicsomszósszal Fedezd fel a házias ízek világát egy ínycsiklandó étellel, amelyben a borsikafű gazdag aromái találkoznak a szaftos oldalas ízével. A sült káposzta ropogós textúr


Tetszés szerint egy- vagy kétcsontos darabokra vágjuk az oldalast. Meghintjük a darabok mindkét oldalát sóval, borssal, őrölt köménnyel. Beletesszük egy tepsibe. Hozzádobjuk a meghámozott, nagyobb cikkekre vágott vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, rátesszük a borsikafüvet, rákanalazzuk a zsírt, öntünk alá egy kevés vizet. Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben 1,5 órán át sütjük. Leszedjük róla a fóliát, felemeljük a sütési hőmérsékletet 190 fokra, és pirosra sütjük.

A fejes káposzta külső, piszkos leveleit lehúzzuk. Félbevágjuk a fejet, sózzuk, borsozzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a vágott felükkel lefelé. Lekenjük olajjal, majd 180 fokos sütőben fél órán át sütjük. Utána cikkekre vágjuk, és a grillen megpirítjuk.

A koktélparadicsomokat először félbe vágjuk, majd egy tálban összekeverjük őket sóval, borssal, olívaolajjal és két csipet barna cukorral. Ezt követően az így előkészített paradicsomokat egy tepsibe szórjuk, és 180 fokon negyed órán át sütjük, hogy az ízek szépen összeérjenek, és a paradicsomok megpuhuljanak. Miután elkészültek, a sült paradicsomokat egy lábasba helyezzük, majd botmixer segítségével sima pürét készítünk belőlük. A paradicsompürét hozzáadjuk, és ha szükséges, egy kis vízzel hígítjuk a kívánt állag eléréséhez. Végül megkóstoljuk, és ha szükséges, ízesítjük még egy csipet sóval, borssal vagy egy kis cukorral, hogy a végeredmény ízletes és harmonikus legyen.

Related posts