A látogatók és a szakértők egyaránt elragadtatva beszélnek erről a déli parti étteremről.


Kiemelkedő elismerésben részesült a balatonfenyvesi Szőlőskert Vendéglő, amely mostantól az ország egyik legnevesebb étteremkalauzában szerepel. Az idei szezonban a legkiválóbb vendéglátóhelyek között mutatják be, így méltán kerülhetett a figyelem középpontjába. Harmincnégy éve működő családi éttermük a Balaton déli partján igazi kincs, amely a lángos-hekk kombinációk és a maníros fine dining helyek sokaságában is kiemelkedik egyedi hangulatával és ízletes fogásaival.

Miközben sokan a magas gasztronómia felé kacsintgatnak és sorra nyílnak a trendi, de sokszor lelketlen helyek, Balatonfenyvesen egy igazi gyöngyszemre bukkanhatunk. A Szőlőskert Vendéglő nem a modern hóbortoknak hódol, hanem a hagyományos ízekre és a szívélyes vendéglátásra fókuszál. Aki csak egyszer megfordult a Lepenye család által üzemeltetett egységben biztosan olyan fogadtatásban részesül, hogy ide vissza akar térni. Ezt nem mi állítjuk, hanem a vendégek, akik voksai is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az étterem illusztris helyre kerüljön a Street Kitchen idei kalauzában, ahol Michelin-csillagos éttermeket is maga mögé utasított a hangulatos családi étterem.

Éppen ezért nem is meglepő, hogy a vendégek és a szakértő zsűri visszajelzései alapján idén a Street Kitchen a második helyezést érte el a vendéglők és csárdák között.

- Teljesen meglepetésként ért minket ez a megtisztelő helyezés, hiszen ez a vendégeink érdeme is. Nekik, az ő visszajelzéseiknek köszönhetjük, hogy már a harmincnegyedik szezonunkat kezdhettük meg idén - mondta Lepenye Tamás, tulajdonos.

A vendéglő tesztelése teljesen titokban történt, így a tulajdonos azt sem tudta, hogy mikor érnek be a szakértő ítészek. - Felhívtak, hogy lesz egy gála a Dürer Kertben, amire elmentem és csak annyit tudtam, hogy valamilyen helyezést kaptunk, azt viszont nem, hogy pontosan mit - mesélte Lepenye Tamás. A balatonfenyvesi vendéglős megjegyezte ezt a díj a családi vendéglőé és minden vendégé is, aki megfordult náluk. Márpedig az elmúlt évtizedek alatt még olyan illusztris személyiségek is fogyasztottak náluk, mint Ashton Kutcher és Mila Kunis.

- Ez a hatalmas erőfeszítés elismerése, amit szezonról szezonra végzünk az éttermünkben - tette hozzá a tulajdonos. A Szőlőskertben valódi magyar ízek várják a vendégeket, olyanok, amelyek tökéletesen megfelelnek annak, aki házias jellegű étkezést keres a Balaton partján. Ráadásul sikerült megőrizniük a klasszikus vendéglátóhely jellegét, miközben sok hasonló hely elmozdult a fine dining irányába.

Beindul a balatoni szezon

Lepenye Tamás elmondta, hogy anyukája a konyhában dolgozik, így az ételek teljes mértékben az ő ízlésvilágához igazodnak. Ennek köszönhetően a konyhájuk igazán házias hangulatú, bár arra is ügyelnek, hogy a tálalás a legújabb trendeknek megfelelően történjen. Az ízek viszont megmaradtak az eredeti formájukban. Tamás azt is megosztotta velünk, hogy az idei szezon a magyar tengernél kicsit lassabban indul, mint általában. Pünkösdkor már volt egy kisebb felfutás, ami a főszezon forgalmára emlékeztette a szolgáltatókat, de a vakáció kezdete jelenti majd az igazi szezonnyitót. A balatonfenyvesei vendéglőben is várnak egy jelentős vendégáradatot, amit az étterem kiemelkedő hírnevének is betudhatnak.

Related posts