A szakácsmesterek titkos trükkje: miért érdemes sós vízben áztatni a csirkehúst sütés előtt - ÉrdekesMagazin.hu


A tökéletes sült csirke titka abban rejlik, hogy kívül ropogós, belül pedig szaftos és omlós legyen. Sokak számára azonban kihívást jelent, hogy a sütési folyamat során a hús ne száradjon ki. De ne aggódj, mert létezik egy egyszerű, mégis hatékony konyhai trükk, amely segít elérni a vágyott, ínycsiklandó végeredményt!

Ajánlás:

Ez a magyaros babgulyás megállítja az időt - annyira finom

Sokan vélekednek úgy, hogy a sertés- és marhahúsnak jót tesz, ha hosszabb ideig pácban érlelődik, míg a csirkehús már azonnal a sütőbe kerülhet. Azonban ez egy téves elképzelés! A csirke is jelentősen ízletesebbé és szaftosabbá válik, ha egy kis időt pácban tölt. Az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer erre a sós vizes áztatás, amelyet egyre több séf javasol, hiszen ez a technika valóban csodákat tehet a csirke húsával.

A sós vizes pác nemcsak megakadályozza a hús kiszáradását, hanem mélyebben átjárja az ízeket is. A csirkehús rostjai áznak, rengeteg nedvességet szívnak magukba, így sütés után omlósabb, szaftosabb és ízletesebb lesz, mintha csak közvetlenül a sütés előtt sóznánk meg.

Related posts